Grønne planter på badet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Et innslag av grønt på badet kan skape en beroligende atmosfære – enten det er en liten potte på vasken, eller en stor plante i hjørnet. Grønne vekster renser luften og er en super måte å friske opp rommet. Ikke bare ser de bra ut, en luftrensende plante kan faktisk forebygge mugg og fukt i et rom.

Tester har også vist at mennesker som oppholder seg i rom med grønne planter reduserer sitt stressnivå og bedrer sin konsentrasjon.

Så det er altså mange gode grunner til å lage seg sin egen lille oase på badet.

Men det gjelder å finne de rette plantene – de skal jo ofte kunne tåle både dårlig lys og høy varme. Så hva skal du velge når du er i blomsterforretningen?


Her er fem forslag til vekster som tåler det fuktige og lysfattige klimaet godt:

Grønnrenner

Grønnrenner er en lettstelt og villig plante, som med sine lange, stripete blader blir et dekorativt element i rommet. Den liker ikke direkte sol, så om du har et bad med lite lys passer det fint.

Denne planten er både motstandsdyktig og vakker, og det sies at den er umulig å drepe. Du behøver altså ikke grønne fingre for å lykkes med Grønnrenner.

Bregnen Green Lady

Tett og frodig plante som renser luften. Den trenger ikke mye sollys, bare husk å vanne den ofte, så har du en plante som holder seg lenge fin på badet.

Med sine knallgrønne blader vil Green Lady gi rommet et skikkelig løft.

Bonsaifiken

Lettstelt og vakker plante som trives i både lys og halvskygge. Finnes i ulike størrelser.

Med sitt unike preg kan denne planten være prikken over i-en, og skape den luksuriøse spa-følelsen du er ute etter.

Aloe Vera

Dette er en plante som har blitt stadig mer populær i norske hjem. Aloe Vera er en lettstelt plante som tåler tørke godt og som sjelden blir utsatt for skadedyr eller sykdommer.

Den stiller ikke høye krav til sine eiere, og er ideell til å ha på et baderom. Men den passer best på et bad med vindu, da den er glad i lys.

Planten er kjent for sine helsefremmende effekter, og i tillegg brukes saften fra Aloe Vera også som smakstilsettere i flere juicer og drikker.

Orkidé

Den vakre orkidéen er perfekt på alle måter; frisk og strålende. Med sine vakre duse eller fargesterke blomster er den et blikkfang i et hvert rom.

Planten har sin opprinnelse i tropiske strøk, og trives derfor godt i fuktighet. Husk bare på at den også trenger lys, så du må gjerne plassere den nær vinduet.


Bildene er hentet fra: Mestergrønn, Plantasjen, Ikea, Pinterest