Hyttebadet – hvilken stil skal du velge?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Badet på hytten trenger ikke være kjedelig og utdatert. Hvorfor skulle vi ikke ha det minst like fint rundt oss når vi er på ferie? Det har lenge vært en slags enighet om at på hytten, der skal stilen være litt gammelmodig, tung og nostalgisk. Heldigvis ser vi en endring på dette feltet, og nå begynner vi å tillate oss å la hytten være mer preget av vår personlige stil enn av eldgamle uskrevne regler.

Mezzo fra Vedum gir en følelse av skog og natur.

Mange ønsker likevel å ha en litt annen atmosfære her enn den de har hjemme, og det er jo noe av det kjekke. Her kan man i enda større grad leke seg og være kreativ med detaljene.

Bring naturen inn.

La interiøret på hyttebadet fortelle noe om hvor hytten din er plassert. Er det en strandhytte, så kan du ta inn noe drivved, strå, skjell eller runde stener. Ikke overdriv, ikke bruk alle de nevnte elementene, men la det være et lite hint.

Små innslag av naturen. Bilde hentet fra pinterest
Det er ikke mye som skal til. Bilde fra pinterest.

Har du en fjellhytte, så kan du for eksempel ha noen detaljer som er relaterte til jakt og villmark.

Bland gammelt og nytt

Bilde hentet fra drivved.no

Ønsker du å ha et såkalt hyttepreg på badet, så er hovedregelen «less is more». Et godt tips kan for eksempel være å bruke et gammelt møbel som servantskap, og montere vask oppå. Det kan gjerne være en bolleservant, slik som vist på bildet over, og kombinert med et lekkert smykke av et blandebatteri, så blir dette helt uslåelig. La gjerne vegger og andre overflater være moderne og tidsriktig, for å unngå at det blir for tungt og dystert.

Eller du kan bruke minimalsitisk innredning mot rustikke vegger av tømmer eller rå betong, det vil også gi en utrolig flott kontrast.

Rustikke overflater mot høyglans og stramme linjer. Ingrid fra Linn bad
Hvis du er så heldig å ha plass til badekar. Bildet er fra interiorwife.

De fleste av oss må nok ta til takke med ganske begrenset areal på hytten, så det er jo en annen ting man må ta hensyn til når man planlegger badet sitt. Men fortvil ikke, det finnes så masse fint på markedet som er skreddersydd for små bad.

Som for eksempel dette servantskapet i fargen Isbre, fra Linn bad.