fbpx

Lite og kjedelig bad

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To beskrivende ord på noe ingen, eller de fleste av oss IKKE vil ha. «Lite» kan vi ikke gjøre så mye med, ihvertfall ikke hvis rommet allerede er bygget. Men, KJEDELIG – det kan vi gjøre noe med! Når det er lite bør det ihvertfall ikke være kjedelig, er vi ikke enig om det?

Det finnes utrolig mange flotte og inspirerende bad der ute, som absolutt ikke er kjedelige. Leverandørene er også blitt flinkere til å produsere baderomsmøbler i forskjellig str og materialer. Vi tenkte med dette innlegget å gi deg som skal pusse opp eller bygge nytt noen baderomstips, ideer og forhåpentligvis litt inspirasjon til hvordan du kan innrede ditt lille bad.

Baderomsmøbel- et hav av muligheter

Når et baderom er lite er kanskje første tanken å sette inn et møbel med mye skapplass og som dekker hele den ene veggen det er mulig å ha et baderomsmøbel på. Men, dette gjør faktisk at rommet vil virke mindre og overmøblert. Hvis det er hovedbadet som er lite så må man jo nesten få plass til det man trenger. Men, hvis det er et gjestebad eller «ekstrabad», da kan man være litt ekstra kreativ og «sprø» i valgene av fliser og farger. Et slikt wc-rom trenger ikke mye skapplass, og det er lurt å ha et lite servantskap med heller litt luft rundt og spennende fliser/farger. Hva med å lage et lite «wow»-rom? Se bare på disse inspirerende bildene her:

Lite men spennende bad med kombinasjon av flis og malte flater. Bruk et lite baderomsmøbel /servantskap for å gjøre rommet luftigere.
Vita baderomsmøbel med servant, 40cm bredde og dybde.

På små baderom er det viktig at man bruker møbler som er dimensjonert for små rom! Et lite bad vil virke luftig og faktisk større ved valg av et lite men stilig møbel.

Lite servantskap med kun 30cm bredde og dybde. Perfekt til lite og små bad.
Vita baderomsmøbel i kun 30cm. TIPS:Mal lister og dør i veggfarge!
Baderomsmøbel med liten dybde er å anbefale lit lite bad. Utnytt potensiale med smart innredning.
Her får man se mer av den fine veggfargen ved å ha et lite møbel, og rommet ser luftigere ut. Møbel: Vita», i kun 40cm bredde og dybde. Matchende speilskap setter prikken over ièn.

Speil, toalett og dusjløsning

Et speilskap kan være et godt tips dersom du har liten oppbevaringsplass. Da kan du oppbevare kosmetikk, tannpleie-produkter osv i speilskapet og frigjøre plass i servantskapet til håndklær osv.

Et speilskap er lifehack til et lite bad. Mye oppbevaringsplass av kosmetikk og tannpleie-produkter.

Er baderommet avlangt kan det være praktisk og smart å ha dusjsonen avgrenset med bare et fast glassfelt og ha nedsenket gulv i dusjsonen. Da sparer du også litt penger på dusjdører. Dusjdører fåes i mange ulike størrelser og man kan også kombinere to ulike størrelser på de to dørene, slik at man får et avlangt hjørne. Dette er praktisk på små bad, der man må være litt kreativ. Det finnes også dører som er leddet. Det er praktisk der det er så smalt at det er vanskelig å få åpnet dørene. Se bilde under.

Dusjdører som er leddet gir større fleksibilitet til rommet. Særlig små bad har stor fordel av dusjdører som er leddet.
Leddet dører på dette rommet er genialt, da det er ganske liten plass å gå på fra toalett/servant og bort til dusjdørene som skal åpnes.

Maling og materialer.

Hva med å dele opp rommet og kombinere flis og maling? Det kan gi et spennende rom og uttrykk med slette flater mot flislagte. For eksempel flis i dusjsonen og malte flater ellers. Å dele rommet horisontalt er også i vinden.

Uavhengig av fargevalg, stil og atmosfære: Skal du male badet må du bruke maling tilpasset våtrom. LADY Aqua fra Jotun kan brukes på vegger og tak på badet ditt, den er fuktbestandig og hindrer fukt å trenge inn i underlaget. Malingen, som inngår som en del av Jotuns godkjente våtromssystem, har dekkgaranti, inneholder soppdrepende midler og er enkel å vedlikeholde og vaske. Systemet er så vanntett at det også er godkjent for dusjsonen. Skal du bare ha maling i soner som ikke er våtsone kan du bare bruke vanlig våtromsmaling.

Vi anbefaler å uansett spørre en flis/ rørlegger om anbefalinger rundt hvor det bør være fliser og ikke.

Liten baderomsinnredning med liten dybde får rommet til å virke størrre. Våtromsmaling gir et spennende rom.
Malte flater på rommet gir et mykt uttrykk. Her er det bilde av servantskapet: Vita 50 Eik

Vi har laget en egen kategori i nettbutikken som heter: «innredning til lite bad». Her finner du servantskap i ulike størrelser, dybde og bredde. Ulike dusjløsninger, små speil og speilskap, små badekar etc. Send oss gjerne en mail om du står fast og trenger litt veiledning.

Håper du fikk litt inspirasjon til din baderomsløsning:)

Tips oss gjerne om smarte møbleringsløsninger eller møbler som er praktisk på små rom.

Kontakt oss